2017-05-04

Hemlarm och husdjur? Inga problem!

Hemlarm anpassat till husdjur

Vi får ofta frågan om vårt hemlarm och husdjur. Är larmet kompatibelt mot husdjur?

Husdjuren är människans allra bästa vän, vilket är anledningen till varför vi har valt att skriva ett inlägg om hur man på bästa sätt kombinerar husdjur och hemlarm. Hur skall man tänka och resonera ifall man har ett husdjur men ändå vill ha ett larm som övervakar hemmet?

Till att börja med – våra rörelsedetektorer är utformade på ett sätt som gör att de klarar av husdjur upp till 18 kg. Katten eller den mindre hunden kan således vara hemma och röra sig fritt även fast larmet är påslaget.

Det finns däremot en sak man skall tänka på: placera inte rörelsedetektorer på ett sätt som gör att de ser en uppåtgående trappa. Går husdjuret upp för trappan, så kan inte längre rörelsedetektorn se skillnaden på husdjuret och en människa, vilket gör att rörelsedetektorn kan komma till att ge ut falsklarm.

Vi har även ett tips till er med de större husdjuren – använd skalskyddet när husdjuret är hemma. Dörr- och fönsterdetektorerna är då aktiverade, vilket medför att larmet skulle gå ifall en dörr eller ett fönster öppnas. Däremot kan husdjuret röra sig fritt i hemmet, utan att det går något larm. När husdjuret sedan är med resterande familjen bort från hemmet, så kan det fulltaggliga skyddet aktiveras.

Förutom att övervaka inbrottslarm, så är även våra rökdetektorer alltid aktiverade, oavsett larmläge. Har du då husdjur som väger mer än 18kg, så kan du lämna hemmet och veta att det finns ett uppkopplat brandlarm hemma, ifall oturen skulle vara framme när hunden är ensam hemma och larmet är avstängt.

Vi vet att ett uppkopplat brandlarm räddar liv. Ifall man har ett större husdjur och inte är intresserad av ett inbrottslarm, så tycker vi att man i alla fall bör överväga att ha ett uppkopplat brandlarm i hemmet.

Tveka inte på att höra av er till oss vid frågor eller funderingar gällande husdjur, vi finns här för att hjälpa till. Vi besvarar era frågor bäst på följande sätt:

E-post: kundsupport@alertalarm.se

Telnr: 0771-760303.

Inga kategorier valda