Spara pengar - montera ditt hemlarm själv

 

Ett tryggt hem ska inte kosta mer än nödvändigt. Därför har vi ett do it yourself-koncept som innebär att du själv monterar ditt larm och slipper betala för en installatör.

Alla våra produkter är enkla att installera, inga förkunskaper krävs. Om du någon gång har skruvat upp en brandvarnare kan du montera ett larmsystem från oss. Allt är förberett och systemet är förprogrammerat när du får hem det, allt för att du ska kunna installera snabbt och enkelt själv.

Så här gör du:

1. Montera enheterna

2. Välj personliga larmkoder

3. Driftsätt systemet

4. Kom igång med appen

Enkelt, eller hur?

Installera larm

Ett larm kan du snabbt och enkelt installera själv. Du beställer larmet, får det hemlevererat, monterar komponenterna och sätter systemet i drift enligt medföljande instruktioner. Stöter du på problem under installationen kan du få hjälp genom att kontakta supporten. Att installera larm är det bästa du kan göra för att få ett tryggt hem.

Du kan läsa mer om hur du beställer och installerar Alert Alarms larm längre ner på den här sidan.

"Det gick väldigt snabbt att montera."

Caroline, Mariestad

Fördelar med att montera själv

Förutom att du sparar pengar genom att slippa betala en installatör för att installera ditt larm, finns flera fördelar med att montera själv.

Du behöver inte vara hemma från jobbet för att passa installatörens schema
Genom att montera larmet själv lär du dig mycket om hur det fungerar
Du är snäll mot miljön – ingen installatör behöver köra hem till dig
Fulla garantier så länge du är kund, trots att du monterar själv
Du byter själv batterierna i dina komponenter när det behövs
Eftersom du själv gör driftsättningen kan du vara helt säker på att allt fungerar

”Jag var lite tveksam från första början då jag aldrig någonsin hade monterat ett larm. Det gick väldigt bra och allting klaffade. Jag känner och förstår mycket bättre hur larmet funkar då jag själv monterat det.”

Alvaro – Lund

Vi är med dig hela vägen

På vårt supportcenter finns våra erfarna larmrådgivare som hjälper dig att hitta rätt larm till just din bostad.

Systemet levereras inom tre dagar och självklart får du med tydliga instruktioner, dessutom finns allt och lite till på webben.

Om du vill ha personlig kontakt finns vår trevliga kundsupport tillgänglig både via telefon, mail och chatt. Alla medarbetare har djupgående kunskaper i våra produkter, så du kan vara säker på att få den hjälp som du behöver.

Smart säkerhet som tål att jämföras

Över 50 000 kunder har hittills monterat vårt larmsystem. Vi utvecklar våra produkter själva, vilket borgar för en modern och framtidssäkrad lösning med hög kvalitet där vi tar fullt ansvar.

Vi lämnar fulla garantier så länge du är kund hos oss och larmet är enkelt att använda för hela familjen. Och eftersom det är uppkopplat till Sveriges största larmcentral får du bästa möjliga tjänst om larmet löser ut.

Med Alert Alarm får du det bästa av två världar; kostnadseffektiv och smart montering med en snabb och pålitlig tjänst om något händer.

Välkommen till Alert Alarm – Smart säkerhet som tål att jämföras

Kunden berättar: Så enkelt var det att montera larmet

Att montera ett Alert Alarm kan verka lite svårt till en början, men detta är i verkligheten inte fallet. Låt oss ge er en verklighetsberättelse från vår kund Alvaro, som valde att trygga sin bostad med ett Alert Alarm för några månader sedan. Här är hans berättelse.

- Redan vid första kontakten med Alert Alarm var jag tydlig med att montering av hemlarm aldrig tidigare har genomförts av mig. Händig skulle jag väl beskriva mig som, men någon utbildad larmmontör är jag inte.

Efter några samtal med Alvaro så valde han ändå att ge larmet och monteringen sin chans. Larmpaketet kom hem efter några dagar, där Alvaro tidigt efter paketets leverans valde att påbörja monteringen.

- Den första dagen gick i instruktionernas anda. Jag läste snabbmanualen några gånger som var otroligt givande. Texten var lättbegriplig med ett enkelt språk och tydliga instruktioner. Förutom att läsa snabbmanualen, så kikade jag även på Alert Alarms monteringsvideo, som gav mig ytterligare inspiration med verkliga bilder på hur man skall montera varje enhet, steg för steg.

Alvaro monterade sitt larm mycket noggrant, där kundsupporten var en hjälpande hand under hela resans gång.

- Jag trodde aldrig att det skulle gå så snabbt. Jag var skeptisk till en början då jag inte är en utbildad larmmontör, och något liknande detta hade jag aldrig tidigare gjort. Men allt löpte på i en rasande takt. Monteringen var det inga som helst problem med, instruktionerna var tydliga och klara. Sedan hade man även den tekniska supporten nära tillhands, som alltid ställde upp för en. När den första enheten var monterad och klar så var man inne i det, vilket gjorde resterande enheter enkla att förstå.

Förutom att det var roligt att arbeta med någonting man aldrig tidigare hade gjort så tyckte även Alvaro att det var lärorikt och bra att själv få montera larmet.

- Det är väldigt bra för oss kunder att få montera larmet själv. Det ger oss en bättre förståelse kring larmet och dess funktioner. Nu när jag själv har monterat och utfört hela installationen kring larmet så har jag även lärt känna det hela mycket bättre. Nu är jag fullt utbildad och vet precis hur larmet fungerar.

När monteringen var klar och larmet driftsatts, fanns det inte mycket mer Alvaro kunde göra. Det enda som återstod var för honom att börja använda larmet och dess funktioner.

- Idag använder jag larmet varje dag. Det finns så många finesser med larmet som jag är riktigt nöjd med. Skulle jag råka glömma att larma på larmet via min manöverenhet så loggar jag in på min Alert Alarm App och larmar på larmet därifrån. Det är väldigt smidigt, samtidigt som jag även kan studera larmet från mobiltelefonen och kontrollera att alla enheter är i fullt bruk. Förutom att bo och leva i Sverige, så har jag även ett hus i Portugal, som jag ofta besöker. Skulle någon i Sverige behöva komma hem till mig så vet jag att jag kan larma av larmet via min applikation, för att sedan larma på larmet igen. Jag behöver inte ens ge ut min kod. Det är helt fantastiskt!

Alvaro vill avslutningsvis passa på och ge ut en sista hälsning till er som ännu inte har monterat upp ert hemlarm.

- Börja montera ert hemlarm idag, och var inte rädda för att kontakta den tekniska supporten. De är enbart där för att hjälpa till. Mycket professionella och trevliga, som mer än gärna hjälper till.