Vattenlarm

Besparar dig dyra och besvärliga vattenskador.

Vattenlarm skyddar mot vattenskador

Vattenlarm

Besparar dig dyra och besvärliga vattenskador.

Skydda ditt hem med vattenlarm

Hemlarm från 169 kr/mån - med hemleverans inom 3 arbetsdagar!

Undvik besvärliga och kostsamma vattenskador med vattendetektor

Betala aldrig dyra pengar för vattenskador igen

Fuktskador kostar svenskarna varje år tio miljarder kronor rapporterar Vattenskadecentrum. Men upptäcker du läckan i tid kan det spara dig många kronor och mycket huvudbry.​

Skador från vattenläckage är de dyraste och besvärligaste du kan drabbas av i din bostad. Både kostnaderna och tiden det tar för att reparera skadan är ofta omfattande. Anledning till vattenskadornas omfattning är att olyckorna i många fall inte upptäcks i tid. Har du däremot en vattendetektor installerad blir du varnad direkt vid vattenläckage. På så sätt kan du snabbt få hjälp att sätta in rätt åtgärd redan innan vattenskadan uppstår. På så sätt slipper du både onödiga kostnader och besvärliga reparationer.​

Som kund kan du alltid lägga till en vattendetektorn som tillval i ditt larmpaket.​

Skydda ditt kök med vattenlarm

Här inträffar vattenskadorna

I en bostad finns flera utrymmen där ett vattenläckage kan uppstå. Ofta beror läckaget på korrosionsskador på bostadens ledningssystem.

Genom korrekta installationer och underhåll av äldre ledningssystem bör man enligt Vattenskadecentrum kunna minska antalet vattenskador väsentligt. Här listar vi de utrymmen i hemmet där vattenskadorna oftast inträffar.

  • Kök 34%
  • Bad- / duschrum 27%
  • Tvättstuga 7%
  • Toalett 6%
  • Annat utrymme 26%

Med en vattendetektor i de utrymmen som löper stor risk för vattenläckage får du ett komplett vattenlarm och en andra chans att åtgärda läckaget om olyckan skulle vara framme.

Källa: Vattenskadecentrum.

Folksam rekommenderar hemlarm med vattenskydd

"Många vattenskador i kök uppstår för att det under lång tid har droppat från en slang eller koppling. Vi vill underlätta för våra kunder att få kunskap om brister i bostaden som kan orsaka skador. Med en vattendetektor kopplat till hemlarm så får du direkt vetskap om det finns ett läckage som behöver åtgärdas. På så sätt kan man undvika framtida reparationer och kostnader som följer med en omfattande vattenskada."

Erik Arvidsson, Skadeförebyggare, Affärsutveckling & Affärsanalys Folksam

Vattendetektor under diskbänk

Så upptäcker vattendetektorn vattenskadan

Det som gör vattendetektorn så effektiv är att den reagerar direkt när vattenläckan sker. Så här enkelt placerar du den för att slippa fukt- och vattenskador.

VAD ÄR ETT VATTENLARM OCH HUR FUNGERAR DET​
I ditt vattenlarm finns vattendetektorer bestående av en sändare och tre fuktsensorer. Dessa placera du enkelt dolt i ditt diskbänksskåp. Till och med vid små läckor suger fuktsensorerna upp vattnet och varnar om läckaget. Det gör att du kan stoppa läckaget redan innan det har hunnit bli en vattenskada. Utöver detta fungerar larmet även om ditt övriga larmsystem är till- eller frånkopplat.​

SÅ HÄR ANVÄNDER DU DITT VATTENLARM​
Bäst resultat får du om du monterar vattendetektorn där det finns störst risk för vattenläckage. Den vanligaste platsen brukar vara under diskbänken. Där placerar du bäst den dubbla tygsensorn på varsin sida om vattenrören, och den ensamma tygsensorn under slangens lägsta punkt. På så sätt får du ett komplett skydd om vatten skulle börja läcka.​

Ett klick från ditt pris!

På nästa sida får du ett uppskattat pris för larmet.

För att bedöma exakt vilken larmlösning som passar just dina behov och ge en offert med pris, behöver vi kontakta dig. Du förbinder dig inte till något när du fyller i formuläret.

Genom att klicka på knappen accepterar du vår integritets. och webbplatspolicy

Hemlarm med vattenlarm

Vattendetektor finns alltid som tillval i våra larmpaket.

Vilket larmpaket passar dig?

Hemlarm för villa

Komplett skydd mot inbrott och brand. Uppkoppling till larmcentral med fria väktarutryckningar.

Villalarm med vattenskydd

Hemlarm för lägenhet

Vid alla typer av larm meddelas du och de personer du har valt ut via mobilen. Dessutom vid brandlarm meddelas även larmcentralen där fria väktarutryckningar ingår.

Lägenhetslarm med vattenskydd

Snabblänkar

Vanliga frågor

  • Med Alert Alarm kan du snabbt öka tryggheten hemma till rätt pris. Snabb leverans, uppkoppling till larmcentral och fria väktarutryckningar. Det är enkelt att montera, och med appen blir det lika enkelt att använda. Ett komplett skydd mot inbrott, brand och vattenläckage som rekommenderas av Folksam.

  • Till skillnad från många andra larmleverantörer är vårt larm framtaget för att du enkelt ska kunna montera det själv utan förkunskaper. På så sätt slipper du monteringskostnader och bidrar samtidigt till en bättre miljö. Till din hjälp finns tydliga instruktioner och professionell support för vägledning.

  • Väljer du vårt villalarm, med anslutning till Verisure larmcentral och fria utryckningar ingår således väktarutryckningarna i tjänsten. Vid avsiktliga larm eller vid uppenbart slarv som orsakar en väktarutryckning kan vi dock kräva ersättning. Detta är osannolikt då du har 8 minuter på dig att återkalla ett larm som har löst ut. Väljer du vårt lägenhetslarm ingår fria väktarutryckningar vid röklarm.

E-post: kundtjanst@alertalarm.se
Kundsupport och försäljning: 0771-76 03 03
Återkalla larm: 0771-76 10 10