Brandlarm kopplat till larmcentral

Trådlösa brandvarnare som larmar oavsett om larmet är på eller av.

Uppkopplat brandskydd

Brandlarm kopplat till larmcentral

Trådlösa brandvarnare som larmar oavsett om larmet är på eller av.

Uppkopplat brandskydd

Så räddar du liv genom att ha ett uppkopplat brandlarm hemma

Varje dag drabbas 17 svenska hem av brand. Med brandlarm som är uppkopplade till larmcentral kan du både förebygga brandskador och rädda liv.

Att ha ett brandlarm i din villa eller lägenhet toppar Folksams tipslista för att förebygga brand i hemmet. Bor du exempelvis i villa med flera våningar ska du helst ha minst en brandvarnare per våning. Som boende i lägenhet kan du räkna på minst en brandvarnare per 60 kvadratmeter. I båda fallen kan en tumregel vara en vid varje sovrum. ​
Även om flera brandvarnare är att rekommendera är det ännu viktigare att de fungerar när olyckan är framme. Alert Alarms brandvarnare är funktionsövervakade. Det innebär att det dagligen skickas ut signaler från centralenheten för att se till att de fungerar som de ska. Skulle en trådlös brandvarnare tappa kontakten meddelas du via e-post och i mobilen med både sms och pushnotis i appen.
En annan viktig del av larmpaket är det uppkopplade brandlarmet. Det gör att röklarm kan skickas till larmcentralen vid rökutveckling. Även om övriga larmsystemet är tillkopplat eller inte. Vid rökutveckling innebär det också att både brandvarnarnas och centralenhetens inomhussirener sätter igång och varnar om brandfara.

Spar dyrbar tid med uppkopplat brandskydd

Hemlarm från 169 kr/mån - med hemleverans inom 3 arbetsdagar!

Folksam rekommenderar

"Våra kunder oroar sig för bränder i sina hem. Vår granskning visar att många bränder orsakas av oss människor och att tidig upptäckt är viktigt för begränsa skada och rädda liv. Därför engagerar vi oss för att minska risken och begränsa skadan vid brand i hemmet. Med ett hemlarm med brandvarnare och koppling till larmcentral skapas förutsättning att kunna agera snabbt om det uppstår ett brandtillbud."

Erik Arvidsson, Skadeförebyggare, Affärsutveckling & Affärsanalys Folksam

Larmet räddade livet på Arne och Pepita

Undrar du vad skillnaden är mellan ett uppkopplat brandskydd och en vanlig brandvarnare? Se det här och dela gärna med dina vänner. Läs mer om händelsen här: https://bit.ly/2OfpVkH

Posted by Alert Alarm AB on Monday, August 6, 2018

Därför behöver ditt brandlarm hemma vara uppkopplat till larmcentral

Nackdelen med vanliga, pipande brandvarnare är du måste vara hemma och höra brandlarmet för att snabbt kunna larma brandkåren. Föreställ dig hur omfattande skadorna kan bli om du är hemifrån när det börjar brinna.

Den stora fördelen med uppkopplade brandlarm är den automtiska kontakten med larmcentralen. Där finns alltid någon som kan kontakta brandkåren, oavsett om du är hemma eller bortrest. Brandvarnarna varnar på plats i bostaden och ett automatiskt brandlarm går till larmcentralen. Om du är hemma vägleder operatörerna dig över telefon. Samtidigt kontaktas brandkåren som kan göra en snabb uttryckning och släcka elden. Ett uppkopplat brandlarm kan rädda liv, som i fallet med vår kund Arne:​

”- Hade vi haft vanliga brandvarnare så hade jag gått efter brandsläckaren och då hade vi inte levt idag. Hade vi dröjt kvar i huset fem minuter till så hade vi andats in röken och dött av den. Det är tack vare larmsystemet, som var kopplat till sensorer i olika delar av huset, och att vi blev styrda av larmcentralsoperatören hela vägen, som vi lever, säger Arne.” (Kund hos Alert Alarm)​
Läs hela artikeln här.​

Hemlarm med brandskydd

Brandlarm med uppkoppling till larmcentral ingår alltid i våra larmpaket. Våra trådlösa brandvarnare reagerar direkt om faran skulle vara framme.

Vilket larmpaket passar dig?

Hemlarm för villa

Komplett skydd mot inbrott och brand. Uppkoppling till larmcentral med fria väktarutryckningar.

Villalarm med brandskydd

Hemlarm för lägenhet

Vid alla typer av larm meddelas du och de personer du har valt ut via mobilen. Dessutom vid brandlarm meddelas även larmcentralen där fria väktarutryckningar ingår.

LÄgenhetslarm med brandskydd

Ett klick från ditt pris!

På nästa sida får du ett uppskattat pris för larmet.

För att bedöma exakt vilken larmlösning som passar just dina behov och ge en offert med pris, behöver vi kontakta dig. Du förbinder dig inte till något när du fyller i formuläret.

Genom att klicka på knappen accepterar du vår integritets. och webbplatspolicy

De vanligaste brandorsakerna

Den vanligaste brandfaran står redan i ditt kök


Många har fått lära sig att levande ljus är den vanligaste brandorsaken i hemmet. Men det finns en större brandfara som förmodligen redan står i ditt kök.​

Brandskyddsföreningens rapporterar att det årligen inträffar 20 000-25 000 bostadsbränder i Sverige. I dessa skördas omkring 100 människoliv. I majoriteten av fallen är det spisen som är brandorsaken. Och även om nästan alla uppger att de har en brandvarnare hemma, har det visat sig att den i var tionde hem inte fungerar.​

Även om spisen är den vanligaste orsaken, bör man ha stor respekt för alla tänkbara brandrisker. Och där ingår att aldrig lämna ett rum med levande ljus. Andra brandrisker i hemmet är också olika typer av elektronik. Som exempelvis mobilladdare, tvätt- och diskmaskiner samt TV-apparater i standby-läge.​

Något du själv kan göra för att förebygga brand är att ha fungerande och bra brandvarnare hemma. Som kund får du brandvarnare som är funktionsövervakade. Det betyder att de dagligen testas för att säkerställa att de fungerar. Dessutom får du ett brandlarm som uppkopplat till larmcentral. Det innebär att brandkåren kan kontaktas direkt när larmet går, oavsett om du skulle vara hemma eller inte.

Snabblänkar

Vanliga frågor

  • Med Alert Alarm kan du snabbt öka tryggheten hemma till rätt pris. Snabb leverans, uppkoppling till larmcentral och fria väktarutryckningar. Det är enkelt att montera, och med appen blir det lika enkelt att använda. Ett komplett skydd mot inbrott, brand och vattenläckage som rekommenderas av Folksam.

  • Till skillnad från många andra larmleverantörer är vårt larm framtaget för att du enkelt ska kunna montera det själv utan förkunskaper. På så sätt slipper du monteringskostnader och bidrar samtidigt till en bättre miljö. Till din hjälp finns tydliga instruktioner och professionell support för vägledning.

  • Väljer du vårt villalarm, med anslutning till Verisure larmcentral och fria utryckningar ingår således väktarutryckningarna i tjänsten. Vid avsiktliga larm eller vid uppenbart slarv som orsakar en väktarutryckning kan vi dock kräva ersättning. Detta är osannolikt då du har 8 minuter på dig att återkalla ett larm som har löst ut. Väljer du vårt lägenhetslarm ingår fria väktarutryckningar vid röklarm.

E-post: kundtjanst@alertalarm.se
Kundsupport och försäljning: 0771-76 03 03
Återkalla larm: 0771-76 10 10