2017-11-13

Öka brandsäkerheten inför december

Öka brandsäkerheten med Alert Alarm

Varje år sker drygt 5000 bostadsbränder i Sverige, och cirka 25% av dessa inträffar under december och januari, enligt Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).

Det är lätt att tro att levande ljus är vanligaste orsaken till brand, men faktum är att det inte stämmer. Den vanligaste källan till brand är spisen. Så håll ett extra öga där och undvik torrkokning.

Med Alert Alarms hemlarm har du ett uppkopplat brandskydd som alltid är aktiverat, oavsett om resten av larmet är på eller av. En åtgärd som sparar sekunder och räddar liv.

"Ni räddade vårt liv när brand utbröt i värmepumpen den 10 april, och vi hann ut innan en fullständigt förödande giftig rök skulle ha bränt upp våra lungor. Vi rekommenderar nu alla som vi talar med om detta att skaffa motsvarande alarm."

Arne - kund hos Alert Alarm

 

"Våra kunder oroar sig för bränder i sina hem. Vår granskning visar att många bränder orsakas av oss människor och att tidig upptäckt är viktigt för begränsa skada och rädda liv. Därför engagerar vi oss för att minska risken och begränsa skadan vid brand i hemmet. Med ett hemlarm med brandvarnare och koppling till larmcentral skapas förutsättning att kunna agera snabbt om det uppstår ett brandtillbud."

Erik Arvidsson, Skadeförebyggare, Affärsutveckling & Affärsanalys Folksam


Kan mitt brandskydd bli säkrare?

Ja, om du har vanliga brandvarnare kvar i hemmet råder vi dig att byta ut dem mot uppkopplade. Och se till att det finns en rökdetektor i varje rum. Glöm inte sovrummen.

Utöver ditt brandlarm listar vi här andra åtgärder du kan vidta för att minska brandrisken:

  • Elda inte ljus i närheten av gardiner och annat lättantändligt
  • Håll brännbart material borta från spisen
  • Skaffa timer till elektriska aparater som t.ex. kaffebryggare
  • Placera en brandsläckare lättillgängligt i hemmet

Var rädda om er och tumma inte på brandsäkerheten.

Kategorier: Säkerhetstips