2017-06-08

Sommar och sol – så här förebygger du falsklarm på sommaren

Undvik falsklarm under sommaren

Fantastiska sommar. Solen skiner, kvällarna blir längre och ledigheten börjar närma sig med stormsteg. När sommaren är framme och vi alla går runt i andra tankar, så vet vi att man ibland kan glömma bort viktiga saker som förebygger falsklarm. Detta blogginlägg kommer att handla om enkla tips och trix som förebygger onödiga falsklarm från ditt hemlarm. Falsklarm som kan oroa en lite väl för mycket – när allting annat är så pass bra.

När sommaren är framme och vädret är på topp så vill man oftast vädra hemma. Känslan att öppna upp altandörren och fönsterna och höra fåglarna kvittra och känna de varma, härliga vindpustarna komma mot en är obeskrivlig. Vi vill däremot påminna er om att stänga dessa dörrar och fönster när ni åker hemifrån. Vi vet att detta låter som en självklarhet men ändå glömmer man det så enkelt.

Låter man en dörr eller ett fönster stå öppet, så ökar man risken för falsklarm på rörelsedetektorerna. Rörelsedetektorerna är känsliga mot luft- och temperaturförändringar, vilket är anledningen till varför man bör kontrollera att dörrar och fönster är stängda innan man lämnar hemmet och tillkopplar larmet.

Förutom att öka risken till falsklarm när man har en dörr eller ett fönster öppet, så ökar man även risken till ett riktigt inbrott. Var därför noggranna innan ni lämnar hemmet, titta gärna en extra gång, det är alltid bättre att vara på den säkra sidan.

Detsamma gäller även när ni är hemma vid larmet och skall sova med skalskyddet tillkopplat. Ofta vill man sova med ett öppet fönster, då det annars kan bli lite väl varmt på natten. Var mycket noggranna med vilket fönster ni väljer att öppna. Självklart kan ni öppna ett fönster som inte har en dörr- och fönsterdetektor monterad, men håll gärna fönsterna och dörrarna som har dessa dörr- och fönsterdetektorer stängda. Detta eftersom det finns en risk till att fönstret stängs under natten, för att sedan öppnas igen. Detta skulle då trigga igång ett larm på dörr- och fönsterdetektorn.

Om ni skall bort på semester nu under sommaren, så rekommenderar vi även er till att kontrollera batterierna på enheterna. Var det längesedan ni bytte batteri? Byt då innan ni åker iväg! Har rörelsedetektorerna suttit uppe under en längre tid? Putsa då gärna av linsen på dessa, allt för att förebygga falsklarmen.

Detta var våra enkla, men mycket effektiva tips till er alla där ute.

Vi på Alert Alarm önskar er en riktigt härlig sommar med mycket ledighet och avkoppling. Glöm inte att vi finns här för er, oavsett vad.

Koppla av i sommar – Vi håller koll på ditt hem.

 

På återseende,

Alert Alarm