2017-03-23

Skalskydd - ha hemlarmet på när du är hemma

Alert Alarm skalskydd - trygghet när du är hemma

Vad är skalskydd?

Av alla inbrott som dagligen sker i Sverige, så begås 25% av dessa när någon i familjen är hemma. Således vill vi inte bara skapa trygghet när ni inte är hemma, utan även när ni är hemma, där skalskyddsfunktionen i vårt hemlarm är vår främsta funktion.

Vid tillkoppling av skalskyddet, även kallat hemmaläget, så aktiveras alla dörr- och fönsterdetektorer som finns installerat i larmsystemet. Detta resulterar i att man kan sova med larmet på sina dörrar och fönster aktiverade, samtidigt som rörelsedetektorerna är inaktiverade. Vill ni även att en rörelsedetektor skall ingå i skalskyddet så kontaktar ni den tekniska supporten, som mer än gärna hjälper till. Exempelvis så kan en rörelsedetektor vara bra att ha med i skalskyddet ifall denna sitter vid ett utrymme som täcker ett område som inte besöks av personerna i familjen på kvällarna.

Skalskyddet är en mycket bra funktion som vi rekommenderar alla våra kunder att använda. Det genererar trygghet till alla i familjen, då ni som kund vet att larmet även är tillkopplat under den tiden som någon befinner sig i hemmet. En grundläggande skalskyddsfunktion finns i vårt hemlarm som du kan läsa mer om här.

De större husdjuren kan vara hemma med larmet påslaget

Har ni en hund som väger mer än 18 kilo, eller skall ni ta hand om kompisens hund över helgen? Använd då skalskyddet. Hunden kan röra sig fritt i hemmet, men försöker någon ta sig in via ett fönster eller en dörr så går larmet.

Hur tillkopplas skalskyddet?

Tillkopplingen av skalskyddet är mycket enkelt och simpelt. Detta görs enklast via Alert Alarm App eller manöverenheten. Det enda som behövs är ett enkelt knapptryck.

Nedan följer en beskrivning på hur tillkopplingen av skalskyddet görs, både via manöverenheten samt via Alert Alarm App:

  • Alert Alarm App – Logga in på din Alert Alarm App, välj sedan ’’Larma på hemmaläge’’. När detta är gjort, så skall centralenhetens pinkod skrivas in. Därefter har skalskyddet aktiverats.
  • Manöverenheten – Skriv in din fyrsiffriga pinkod följt av det vita, streckade hänglåset.

Har ni även en fjärrkontroll i hemmet, så räcker det med att ni trycker på det vita, streckade hänglåset.

Frånkopplingen av skalskyddet görs på samma sätt som på det fulltaggliga skyddet. Via Alert Alarm App trycker du på ’’larma av’’ och via manöverenheten skriver du in din kod samt det gröna, öppna hänglåset.

Varför skall man använda skalskyddet?

Det finns inga begränsningar kring skalskyddets användande. Använd det när ni sover, när ni kommer hem, när barnen är ensamma hemma, när djuren är hemma själva. Ja, ni förstår själva. Använd skalskyddet så fort det bortaläget (alltså hela larmsystemet) är inaktiverat.

Vi på Alert Alarm har en vision om att inga inbrott skall ske. Framförallt skall inga inbrott ske när någon är hemma. Vi tror och hoppas att ni använder ert skalskydd varje dag. Gör ni det, så vet vi att inbrotten som sker när någon är hemma, minskar.

Har ni några frågor eller funderingar kring skalskyddet, så är ni varmt välkomna att höra av er till oss. NI finner oss på: 0771 -760303 eller kundtjanst@alertalarm.se.

 

Mvh,
Alert Alarm.

Kategorier: Säkerhetstips