Vattenlarm

Upptäck vattenläckan innan en vattenskada uppstår.

Vattenlarm

Upptäck läckan innan en vattenskada uppstår.

Vilket hemlarm är rätt för dig? Gör larmtestet.

Vilket hemlarm är rätt för dig?

Gör vårt enkla larmtest så får du svar direkt.

Undvik besvärliga och kostsamma vattenskador med vattendetektor

Undvik besvärliga och kostsamma vattenskador

Enligt Vattenskadecenter uppgår kostnaden för vattenskador till tio miljarder kronor varje år, det är över 2000 kr per hushåll varje år.

Den höga kostnaden och omfattande torktider gör en vattenskada till en av de mest kostsamma och besvärliga skador du kan drabbas av i din bostad, det kan också ta mycket lång tid innan du upptäcker att någonting har hänt.

Med en läckagedetektor i ditt hemlarm blir du direkt informerad om ett läckage och kan du åtgärda ett läckage innan en vattenskada har uppstått.

Läckagedetektorn finns alltid som tillval i våra larmpaket.

Folksam rekommenderar hemlarm med vattenskydd

"Många vattenskador i kök uppstår för att det under lång tid har droppat från en slang eller koppling. Vi vill underlätta för våra kunder att få kunskap om brister i bostaden som kan orsaka skador. Med en vattendetektor kopplat till hemlarm så får du direkt vetskap om det finns ett läckage som behöver åtgärdas. På så sätt kan man undvika framtida reparationer och kostnader som följer med en omfattande vattenskada."

Erik Arvidsson, Skadeförebyggare, Affärsutveckling & Affärsanalys Folksam

Så fungerar vattendetektorn

Så funkar det

Läckagedetektorn består av en sändare och tre fuktsensorer som du enkelt placerar dolt i ditt diskbänksskåp.

Även vid ett litet läckage suger fuktsensorerna upp vattnet och du blir direkt informerad om läckaget.

Med ett läckagelarm som en del av ditt hemlarm kan du stoppa ett vattenläckagge innan det har blivit en vattenskada.

Hemlarm med vattenskydd

Läckegedetektor finns alltid som tillval i våra larmpaket.

Vilket larmpaket passar dig?

Hemlarm för villa

Komplett skydd mot inbrott och brand. Uppkoppling till larmcentral med fria väktarutryckningar.

Villalarm med vattenskydd

Hemlarm för lägenhet

Vid alla typer av larm meddelas du och de personer du har valt ut via mobilen. Dessutom vid brandlarm meddelas även larmcentralen där fria väktarutryckningar ingår.

Lägenhetslarm med vattenskydd

Vanliga frågor

  • Alert Alarm är Sveriges bästa hemlarm enligt PC För Alla. Tack vare att onödiga mellanhänder har plockats bort kan vi erbjuda ett hemlarm som skyddar mot inbrott, brand och vattenskador av högsta kvalitet till en oerhört låg kostnad. Via mobilen kan du styra larmet och få information om händelser i din bostad, oavsett var du befinner dig.

  • Vi använder begreppen villalarm och lägenhetslarm då det generellt är den bästa lösningen för respektive boendeform. Då ingenting är beställt innan du har varit i kontakt med en säkerhetsrådgivare från Alert Alarm diskuterar ni alltid igenom vilken lösning som är bäst för dig. Om du bor i villa och tilltalas av det vi kallar för lägenhetslarm är det rätt för dig.

  • Larmet är utvecklat för att du enkelt ska kunna montera det själv. Med ditt hemlarm levereras även anpassade monteringsanvisningar i text och bild. Du har dessutom tillgång till support via telefon, e-post och chatt.

  • Väljer du vårt villalarm, med anslutning till Securitas Direct larmcentral och fria utryckningar ingår således väktarutryckningarna i tjänsten. Vid avsiktliga larm eller vid uppenbart slarv som orsakar en väktarutryckning kan vi dock kräva ersättning. Detta är osannolikt då du har 8 minuter på dig att återkalla ett larm som har löst ut. Väljer du vårt lägenhetslarm ingår fria väktarutryckningar vid röklarm.

E-post: kundtjanst@alertalarm.se
Telefon: 0771-76 03 03