Brandlarm kopplat till larmcentral

Alltid med fria väktarutryckningar!

Uppkopplat brandskydd

Brandlarm kopplat till larmcentral

Alltid med fria väktarutryckningar!

Uppkopplat brandskydd
Vilket hemlarm är rätt för dig? Gör larmtestet.

Vilket hemlarm är rätt för dig?

Gör vårt enkla larmtest så får du svar direkt.

Spar dyrbar tid med uppkopplat brandskydd

Spar dyrbar tid med uppkopplat brandskydd

Visste du att 17 svenska hem drabbas av brand varje dag?

Med ett hemlarm från Alert Alarm är uppkopplat brandlarm en del i paketet. Våra funktionsövervakade rökdetektorer är sammankopplade med centralenheten och varnar genom att både rökdetektorn och centralenhetens inomhussirener ljuder. Oavsett om hela larmet är tillslaget eller inte skickas ett röklarm vidare till larmcentralen. För största möjliga säkerhet rekommenderar vi en rökdetektor i varje rum.

Med funktionsövervakat brandlarm vet du att dina rökdetektorer fungerar om olyckan är framme.

Ett uppkopplat brandskydd räddar liv!

Folksam rekommenderar

"Våra kunder oroar sig för bränder i sina hem. Vår granskning visar att många bränder orsakas av oss människor och att tidig upptäckt är viktigt för begränsa skada och rädda liv. Därför engagerar vi oss för att minska risken och begränsa skadan vid brand i hemmet. Med ett hemlarm med brandvarnare och koppling till larmcentral skapas förutsättning att kunna agera snabbt om det uppstår ett brandtillbud."

Erik Arvidsson, Skadeförebyggare, Affärsutveckling & Affärsanalys Folksam

Hemlarm med brandskydd

Brandlarm med uppkoppling till larmcentral ingår alltid i våra larmpaket.

Vilket larmpaket passar dig?

Hemlarm för villa

Komplett skydd mot inbrott och brand. Uppkoppling till larmcentral med fria väktarutryckningar.

Villalarm med brandskydd

Hemlarm för lägenhet

Vid alla typer av larm meddelas du och de personer du har valt ut via mobilen. Dessutom vid brandlarm meddelas även larmcentralen där fria väktarutryckningar ingår.

LÄgenhetslarm med brandskydd
Vilket hemlarm är rätt för dig? Gör larmtestet

Vilket hemlarm är rätt för dig?

Gör vårt enkla larmtest så får du svar direkt.

De vanligaste brandorsakerna

Spisen - vanligaste orsaken till brand i hemmet

 

Många tror att levande ljus är den vanligaste brandorsaken i hemmet, men detta är fel.

Man ska självklart ha stor respekt för alla tänkbara brandrisker och aldrig lämna ett rum med levande ljus. Men statistik från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, visar att spisen är den vanligaste källan till brand.

Andra brandrisker i hemmet är elektronik som mobilladdare, tvätt- och diskmaskiner samt TV-apparater i standby-läge.

Med ett uppkopplat brandlarm från Alert Alarm blir du och larmcentralen varnad direkt och kan snabbt hindra branden från att spridas.

Vanliga frågor

  • Alert Alarm är Sveriges bästa hemlarm enligt PC För Alla. Tack vare att onödiga mellanhänder har plockats bort kan vi erbjuda ett hemlarm som skyddar mot inbrott, brand och vattenskador av högsta kvalitet till en oerhört låg kostnad. Via mobilen kan du styra larmet och få information om händelser i din bostad, oavsett var du befinner dig.

  • Vi använder begreppen villalarm och lägenhetslarm då det generellt är den bästa lösningen för respektive boendeform. Då ingenting är beställt innan du har varit i kontakt med en säkerhetsrådgivare från Alert Alarm diskuterar ni alltid igenom vilken lösning som är bäst för dig. Om du bor i villa och tilltalas av det vi kallar för lägenhetslarm är det rätt för dig.

  • Larmet är utvecklat för att du enkelt ska kunna montera det själv. Med ditt hemlarm levereras även anpassade monteringsanvisningar i text och bild. Du har dessutom tillgång till support via telefon, e-post och chatt.

  • Väljer du vårt villalarm, med anslutning till Securitas Direct larmcentral och fria utryckningar ingår således väktarutryckningarna i tjänsten. Vid avsiktliga larm eller vid uppenbart slarv som orsakar en väktarutryckning kan vi dock kräva ersättning. Detta är osannolikt då du har 8 minuter på dig att återkalla ett larm som har löst ut. Väljer du vårt lägenhetslarm ingår fria väktarutryckningar vid röklarm.

E-post: kundtjanst@alertalarm.se
Telefon: 0771-76 03 03